Zo vang je een muis in huis
Jorn Pries
05/21/2024
2 min
0

Hoe vang je een muis in huis?

05/21/2024
2 min
0

Hoe vang je een muis in huis?

Muizen zijn veelvoorkomende ongewenste gasten in huizen, vooral tijdens de koudere maanden wanneer ze op zoek zijn naar voedsel en onderdak. Hoewel muizen klein zijn, kunnen ze aanzienlijke schade aanrichten door voedselvoorraden te besmetten, elektrische bedrading door te knagen en ziektes te verspreiden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om muizen diervriendelijk te vangen en ze weer in de natuur vrij te laten. In dit artikel bespreken we effectieve methoden om muizen op een humane manier te vangen en geven we een overzicht van onze diervriendelijke muizenvallen.

1. Waarom kiezen voor diervriendelijke muizenvallen?

Diervriendelijke muizenvallen zijn een ethische en effectieve oplossing voor het beheersen van muizenproblemen. Traditionele methoden zoals gif en snapvallen kunnen wreed zijn en onnodig lijden veroorzaken. Diervriendelijke vallen daarentegen vangen de muis levend, zodat je ze veilig buiten kunt vrijlaten. Dit is niet alleen beter voor de muizen, maar ook veiliger voor huisdieren en kinderen, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van giftige stoffen.

2. Het herkennen van muizenactiviteit

Voordat je begint met het vangen van muizen, is het belangrijk om zeker te weten dat je daadwerkelijk te maken hebt met een muizenprobleem. Enkele tekenen van muizenactiviteit zijn:

 • Knaagschade: Muizen knagen aan hout, plastic en zelfs elektrische bedrading.
 • Uitwerpselen: Kleine, donkere uitwerpselen zijn vaak te vinden langs muren, in kasten en bij voedselbronnen.
 • Geur: Een sterke, muskusachtige geur kan wijzen op een muizenplaag.
 • Geluiden: Krassende of schrapende geluiden in muren, plafonds of vloeren.

3. Het plaatsen van diervriendelijke muizenvallen

Voor het effectief vangen van muizen, volg je deze stappen:

 1. Bepaal de juiste locatie: Muizen verplaatsen zich vaak langs muren en vermijden open ruimtes. Plaats de vallen daarom langs muren, achter meubels en in de buurt van voedselbronnen.
 2. Gebruik aantrekkelijk lokaas: Muizen zijn dol op pindakaas, chocolade, en noten. Smeer een kleine hoeveelheid lokaas op de triggerplaat van de val.
 3. Zorg voor een schone omgeving: Muizen worden aangetrokken door voedselresten en rommel. Houd je huis schoon om de kans op muizen te verkleinen en de effectiviteit van de vallen te vergroten.
 4. Controleer de vallen regelmatig: Diervriendelijke muizenvallen moeten minstens één keer per dag worden gecontroleerd om stress voor de gevangen muis te minimaliseren.

4. Het vrijlaten van de muis

Zodra je een muis hebt gevangen, is het belangrijk om deze ver van je huis vrij te laten om herbesmetting te voorkomen. Volg deze stappen:

 1. Kies een geschikte locatie: Laat de muis vrij in een natuurgebied of park op minstens 500 meter van je huis.
 2. Wees voorzichtig: Draag handschoenen om te voorkomen dat je door de muis wordt gebeten. Open de val voorzichtig en laat de muis los.
 3. Reinig de val: Maak de val grondig schoon met warm water en zeep voordat je deze opnieuw gebruikt.

5. Preventieve maatregelen

Nadat je de muis hebt gevangen en vrijgelaten, is het belangrijk om te voorkomen dat nieuwe muizen je huis binnendringen. Hier zijn enkele tips:

 • Sluit kieren en gaten: Muizen kunnen door zeer kleine openingen glippen. Controleer je huis op gaten en kieren en dicht deze met staalwol of kit.
 • Berg voedsel goed op: Bewaar voedsel in luchtdichte containers en zorg ervoor dat er geen kruimels of voedselresten op de vloer liggen.
 • Onderhoud je huis: Zorg ervoor dat je huis goed wordt onderhouden en dat er geen toegangspunten voor muizen zijn.

Conclusie

Muizen vangen in huis hoeft niet wreed te zijn. Met diervriendelijke muizenvallen kun je muizen op een humane manier vangen en vrijlaten. Door de juiste methoden te volgen en preventieve maatregelen te nemen, kun je een muisvrij huis behouden zonder schade aan de dieren of je gezin toe te brengen. Bezoek onze winkel voor een breed assortiment aan diervriendelijke muizenvallen en start vandaag nog met het humaan beheren van je muizenprobleem.

Diervriendelijke Muizenval van BesteMuizenval.nl 

vang muizen in huis met een muizenval

Benieuwd naar de diervriendelijke muizenval van BesteMuizenval.nl?

Bekijk hem dan hier direct!

Reacties