Muis Verjagen Effectieve en Diervriendelijke Methoden
Jorn Pries
05/24/2024
3 min
0

Muis Verjagen: Effectieve en Diervriendelijke Methoden

05/24/2024
3 min
0

Muizen in huis kunnen niet alleen overlast veroorzaken, maar ook gezondheidsrisico's met zich meebrengen door het verspreiden van ziektes en het vervuilen van voedselvoorraden. Gelukkig zijn er diverse manieren om muizen op een humane en effectieve manier te verjagen. In dit artikel bespreken we verschillende methoden om muizen te verjagen en leggen we uit hoe een diervriendelijke muizenval kan helpen bij het oplossen van je muizenprobleem.

Waarom muizen verjagen?

Voordat we ingaan op de methoden om muizen te verjagen, is het belangrijk om te begrijpen waarom het verjagen van muizen essentieel is:

 1. Gezondheidsrisico's: Muizen kunnen ziektes zoals hantavirus, salmonella en leptospirose overdragen. Hun uitwerpselen en urine kunnen ook allergische reacties en astma-aanvallen veroorzaken.
 2. Schade aan eigendommen: Muizen knagen aan elektrische bedrading, isolatiemateriaal en andere huishoudelijke items, wat kan leiden tot aanzienlijke schade en zelfs brandgevaar.
 3. Voedselbesmetting: Muizen kunnen voedselvoorraden vervuilen, wat kan leiden tot voedselvergiftiging en verspilling.

Effectieve methoden om muizen te verjagen

Hier zijn enkele effectieve methoden om muizen op een diervriendelijke manier uit je huis te houden:

1. Houd je huis schoon

Muizen worden aangetrokken door voedselresten en rommel. Door je huis schoon en opgeruimd te houden, kun je muizen ontmoedigen om binnen te komen:

 • Voedselopslag: Bewaar voedsel in luchtdichte containers en zorg ervoor dat er geen voedselresten of kruimels rondliggen.
 • Afvalbeheer: Zorg ervoor dat afvalbakken goed afgesloten zijn en regelmatig geleegd worden.
 • Regelmatig schoonmaken: Maak regelmatig schoon, vooral in de keuken en eetruimtes. Vergeet niet onder apparaten en meubels te vegen.

2. Sluit toegangspunten af

Muizen kunnen door zeer kleine openingen je huis binnenkomen. Zorg ervoor dat je alle mogelijke toegangspunten afdicht:

 • Inspectie: Controleer je huis op gaten en scheuren, vooral rond leidingen, deuren en ramen.
 • Reparaties: Gebruik staalwol of kit om kleine openingen te dichten. Voor grotere gaten kun je stevig materiaal zoals metaal of beton gebruiken.

3. Gebruik natuurlijke afweermiddelen

Natuurlijke afweermiddelen kunnen helpen om muizen op afstand te houden:

 • Pepermuntolie: Muizen houden niet van de geur van pepermunt. Plaats wattenbollen gedrenkt in pepermuntolie op plaatsen waar je muizen hebt gezien.
 • Laurierblaadjes: Leg laurierblaadjes in keukenkastjes, voorraadkasten en andere plekken waar muizen vaak komen.
 • Azijn: Maak schoon met een mengsel van water en azijn om de geur van voedsel te maskeren en muizen af te schrikken.

4. Gebruik ultrasone apparaten

Ultrasone apparaten zenden hoogfrequente geluidsgolven uit die muizen onaangenaam vinden, maar die voor mensen en huisdieren onhoorbaar zijn. Deze apparaten kunnen helpen om muizen uit je huis te verjagen zonder ze te doden.

5. Zet een diervriendelijke muizenval

Een diervriendelijke muizenval is een humane manier om muizen te vangen en vrij te laten zonder ze te schaden. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een diervriendelijke muizenval:

 • Humaan: Muizen worden levend gevangen en kunnen veilig worden vrijgelaten, wat een ethischere oplossing is.
 • Veilig: Geen gebruik van gifstoffen, elektriciteit of lijm, wat ze veilig maakt voor gebruik in huizen met kinderen en huisdieren.
 • Milieuvriendelijk: Deze vallen zijn herbruikbaar en produceren minder afval, wat beter is voor het milieu.
 • Gebruiksvriendelijk: Diervriendelijke vallen zijn meestal eenvoudig te gebruiken en vereisen geen complexe installatie of onderhoud.

De diervriendelijke muizenval van BesteMuizenval.nl biedt extra unieke voordelen:

 • Transparant: De transparante constructie vermindert stress voor de muis, omdat ze licht en hun omgeving kunnen zien.
 • XL variant: Ideaal voor het vangen van meerdere muizen tegelijk of grotere muizen.
 • Geen gif, electra of lijm: Veilig voor gebruik in huizen met kinderen en huisdieren.

6. Maak gebruik van huisdieren

Huisdieren zoals katten kunnen helpen om muizen op afstand te houden. Katten zijn natuurlijke vijanden van muizen en hun aanwezigheid alleen al kan muizen ontmoedigen om je huis binnen te komen.

Conclusie

Het verjagen van muizen is essentieel om gezondheidsrisico's te minimaliseren en schade aan je eigendommen te voorkomen. Door je huis schoon en opgeruimd te houden, toegangspunten af te sluiten, natuurlijke afweermiddelen te gebruiken en diervriendelijke muizenvallen te plaatsen, kun je op een humane en effectieve manier van je muizenprobleem afkomen.

Voor een diervriendelijke en stressvrije oplossing raden we de diervriendelijke muizenval van BesteMuizenval.nl aan. Deze val biedt unieke voordelen zoals transparantie, een XL variant, en de afwezigheid van gif, electra of lijm, waardoor het een ideale keuze is voor het verjagen van muizen uit je huis.

Diervriendelijke Muizenval van BesteMuizenval.nl 

Muizen effectief verjagen

Benieuwd naar de diervriendelijke muizenval van BesteMuizenval.nl?

Bekijk hem dan hier direct!

Reacties