Voorkom een muizeninvasie
Jorn Pries
05/30/2024
2 min
0

Voorkomen van Muizeninvasies: Preventieve Maatregelen om Muizen Buiten te Houden

05/30/2024
2 min
0

Muizen kunnen een grote overlast veroorzaken in je huis. Ze knagen aan kabels, besmetten voedselvoorraden en kunnen ziektes verspreiden. Het is daarom essentieel om te weten hoe je een muizeninvasie kunt voorkomen. In dit artikel bespreken we preventieve maatregelen om muizen buiten te houden en verwijzen we naar onze diervriendelijke muizenvallen als een effectieve oplossing voor als er toch muizen binnenshuis worden aangetroffen.

Waarom Preventieve Maatregelen?

Preventieve maatregelen zijn de eerste verdedigingslinie tegen muizeninvasies. Door je huis onaantrekkelijk te maken voor muizen en hun toegangspunten te blokkeren, kun je veel problemen en kosten besparen.

1. Sluit Kieren en Gaten

Muizen kunnen door zeer kleine openingen glippen. Het is belangrijk om je huis grondig te inspecteren en alle mogelijke toegangspunten af te dichten.

Stappen:

 • Inspecteer de buitenkant van je huis: Controleer op gaten en scheuren in de fundering, muren en rond leidingen.
 • Gebruik afdichtmiddelen: Dicht gaten met staalwol, kit of cement. Gebruik gaas met kleine mazen voor ventilatieopeningen.
 • Controleer deuren en ramen: Zorg ervoor dat deuren en ramen goed sluiten. Gebruik tochtstrips om spleten af te dichten.

2. Houd je Huis Schoon

Een schone omgeving is minder aantrekkelijk voor muizen omdat er minder voedsel en schuilplaatsen beschikbaar zijn.

Stappen:

 • Berg voedsel goed op: Bewaar voedsel in luchtdichte containers en laat geen etensresten rondslingeren.
 • Reinig regelmatig: Maak keukenkasten, vloeren en andere oppervlakken regelmatig schoon om voedselresten te verwijderen.
 • Beperk rommel: Verminder rommel in huis, vooral in opslagruimtes zoals kelders en zolders, waar muizen zich kunnen verbergen.

3. Beheer Buitenomstandigheden

De omgeving rondom je huis kan muizen aantrekken. Door deze omgeving te beheren, kun je voorkomen dat muizen je huis binnendringen.

Stappen:

 • Trim vegetatie: Houd gras, struiken en bomen kort en goed onderhouden. Vermijd dat takken je huis raken, zodat muizen geen gemakkelijke toegang hebben.
 • Verwijder afval: Bewaar afval in afgesloten containers en zorg ervoor dat deze regelmatig worden geleegd.
 • Houd houtstapels en composthopen weg van het huis: Plaats deze op minstens 30 meter afstand om te voorkomen dat muizen worden aangetrokken.

4. Gebruik Natuurlijke Afschrikmiddelen

Er zijn verschillende natuurlijke methoden die je kunt gebruiken om muizen af te schrikken.

Stappen:

 • Pepermuntolie: Muizen houden niet van de geur van pepermuntolie. Plaats wattenbollen gedrenkt in pepermuntolie in kasten, lades en andere potentiële toegangspunten.
 • Katten: Katten zijn natuurlijke vijanden van muizen. Als je een kat hebt, kan deze helpen om muizen op afstand te houden.
 • Ultrasone apparaten: Deze apparaten zenden geluidsgolven uit die muizen onaangenaam vinden. Plaats ze op strategische locaties in je huis.

5. Diervriendelijke Muizenvallen

Ondanks alle preventieve maatregelen kan het voorkomen dat er toch muizen in huis komen. In dat geval zijn diervriendelijke muizenvallen een humane manier om ze te vangen en weer vrij te laten.

Voordelen van onze diervriendelijke muizenvallen:

 • Humaan: Vangen muizen levend zonder ze te verwonden.
 • Veilig: Geen gebruik van giftige stoffen, dus veilig voor kinderen en huisdieren.
 • Herbruikbaar: Duurzaam en milieuvriendelijk.

Conclusie

Het voorkomen van een muizeninvasie begint met een combinatie van hygiëne, onderhoud en het afdichten van potentiële toegangspunten. Door je huis onaantrekkelijk te maken voor muizen en hun toegang te beperken, kun je veel problemen voorkomen. Mocht je toch muizen in huis aantreffen, dan bieden onze diervriendelijke muizenvallen een humane en effectieve oplossing. Bezoek onze website voor meer informatie over onze producten en om de juiste val voor jouw situatie te vinden.

Met de juiste preventieve maatregelen en hulpmiddelen kun je je huis vrij houden van muizen en genieten van een schone, veilige leefomgeving.

Diervriendelijke Muizenval van BesteMuizenval.nl 

Voorkom muizeninvasies in je huis

Benieuwd naar de diervriendelijke muizenval van BesteMuizenval.nl?

Bekijk hem dan hier direct!

Reacties